Lyko – Specialister inom hår och skönhet

by Mia Sundfeldt

Lyko är en handelskedja vars mål är att ha den erbjuda den bästa kundupplevelsen och det bredaste sortimentet i branschen. De har allt från smink till hårvård och erbjuder både handel via webbshop och i butik. Totalt erbjuder de över 55 000 produkter från cirka 1000 olika varumärken. De har en blandning av kända varumärken men också produkter från eget märke.

Butiker finns från Malmö i söder, till Stockholm, Göteborg och Norrköping i norr. Lykos koncern äger totalt 33 butiker runt om i vårt avlånga land, webbplatsen lyko.com samt salonger där du som kund kan shoppa och bli klippt, bland annat i Bergvik, Karlstad.

Historia för Lyko

Vansbro i Dalarna sattes på kartan redan år 1952 då Frans Lyko emigrerade till Sverige och startade sin första frisörsalong för herrar. 68 år senare, alltså år 2020 omsatte företaget 1,6 miljarder kronor.

Börsnoterat företag

Skönhetskedjan strävar efter att göra skönhetsprodukter tillgängliga för alla och detta ska ske till rätt pris. År 2018 gick de in på börsen och köpte en mängd aktier. Denna aktie är idag värd över 400 procent sedan 2018. Bolaget Lyko Holding som är familjeägt äger cirka 50 procent av aktierna i dagsläget.

2022 har de ingått i ett samarbete med Åkestam Holst NoA som partner. Tillsammans ska de expandera i Europa och för att nå målen anser företaget att det är dags att höja nivån och satsa mer.

Shopping hos Lyko

Parfym, smink, hårvård, hudvård samt annat smått och gott hittar du hos Lyko. I deras webbshop kan du navigera dig runt lätt och i dess vänstra meny finns det också kategorier för kampanjer, utförsäljning och här erbjuder de också ständigt låga priser. I Lyko butik kan du främst handla hårvård.

Under högtider kan du shoppa Lyko adventskalender och även julkalender från andra varumärken. Förutom detta kan du shoppa säsongsbaserade presentaskar.

Klubbmedlem och förmåner

I Lykos webbshop finns det ett lojalitetsprogram som heter Club Lyko. Här kan du bli medlem och ta del av erbjudanden. Här erbjuds du också med jämna mellanrum lyko rabattkod. Genom att få rabattkod lyko kan du handla till billigare och mer förmånliga priser vilket också bidrar till en kundnöjdhet. Du kan också använda Lyko studentrabatt och vanlig rabatt i både butik och i webbshop.

Lyko kundtjänst finns till för dig

Genom att kontakta kundtjänst genom antingen telefon eller via deras hemsida kan du få hjälp med lyko retur av varor men även få information om olika produkter, öppettider i butiker eller salong och annan information. Kundtjänst kan också smidigt kontaktas via chatt på deras hemsida. Mer info och andra artiklar kan du hitta på Skvallra.se.

Related Posts