Omni – den smarta nyhetsportalen

by Mia Sundfeldt

Omni betyder överallt och det är vad de ämnar att vara. Genom att skriva om nyheter överallt i världen, på ett snabbt och samtidigt rättvisande sätt har omni etablerat sig som en nyhetsbyrå att räkna med.

Utvecklingsarbetet med Omni började redan 2011, men plattformen nådde inte till publiken innan 2013. De som startade Omni heter Markus Gustafsson och Ian Vännman, vilka båda fick Stora Journalistpriset som Årets förnyare år 2015.

Du kan direkt komma åt nyheterna genom att surfa in på omni.se och börja läsa. Men för mobila enheter kan du vilja ladda ner deras egen app för snabb åtkomst och omedelbara notiser när något du är intresserad av inträffar.

Snabba fakta om Omni

  • Möjlighet till fördjupningar genom länkar och abonnemang
  • Snabb åtkomst till information
  • Överskådliga nyheter
  • Funnits i snart tio år
  • Svenska grundare

Ladda ner Omni

Man kan ladda ner den reklamfinansierade appen gratis via Google Play eller App Store. Du kan också starta ett konto och logga in för att göra en del inställningar och markera vilka områden och nyheter som intresserar dig mest. Det finns också ett abonnemang tillgängligt, där du får tillgång till artiklar bakom tidningarnas betalportaler och en del extra material från Omni.

Något som är ganska unikt med Omni är också att du kan hitta relaterade nyheter och närliggande ämnen. De interna länkarna ligger direkt under nyheterna för att du ska få en fördjupning eller bredare kunskap i ämnet.

Läs nyheter inom ekonomi och sport med Omni

Se också helt färska ekonominyheter och sport med hjälp av Omni. Abonnemanget har även stöd för att, mot en extra betalning, också kunna få tillgång till tidiga nyheter från finansvärlden.

Omnis egen ekonomiavdelning hanterar mer fördjupade och nischade nyheter som rör finansvärlden. Med allt från nyheter som rör småsparare till exempelvis internationella bankaffärer och exportavtal som handlar om många miljarder. Till exempel går det att läsa om hur västvärldens sanktioner slår mot nationen Ryssland.

Men du kan också läsa opartiska reflektioner om hur ekonomiska sanktioner mot ett land kan påverka individer som bor i landet. Det är nämligen inte bara sanktioner som kan påverka länder och invånare. Utan även naturkatastrofer och indirekta effekter av andra länder som för krig.

Uppdaterade nyheter när du behöver hänga med

Det här är dessutom ett ovärderligt verktyg för dig som behöver vara uppdaterad med vad som händer i omvärlden. Men vare sig du själv skriver om nyheter, har en hög befattning inom ett företag eller bara är nyfiken och vill vinna nästa pub-quiz, kommer du inte ångra dig om du testar Omni som din huvudsakliga källa till nyheter.

Related Posts