Så här får du ett leende som erövrar världen!

by Max Källström

Ett leende är värt tusen ord säger de, men vad händer om du vill att ditt leende ska säga mer? Du kan få ett leende som erövrar världen med bara några få enkla steg. Oavsett om du vill öka ditt självförtroende eller göra ett bra första intryck kan du följa de här tipsen så kommer du att visa upp dina pärlvita vita tänder med stolthet på nolltid.

Tänderna är det första som folk ser när du ler

Det finns ingen anledning att förneka det: dina tänder är en viktig del av ditt intryck. I dagens värld av selfies och sociala medier lönar det sig att ta väl hand om sina friska, vita tänder, för man vet ju aldrig vad någon kan tänka när de ser ditt leende! 

Även om du inte kan få den perfekta uppsättningen tänder på en gång finns det många sätt att göra det bästa av det du har. Från enkla dagliga vanor som att borsta och använda tandtråd till att besöka tandläkaren för regelbundna möten och få en professionell blekning finns det något för alla som kan hålla sina tänder skinande fina. Så varför inte se till att dina pärlvita tänder lyser så starkt som möjligt?

Använd blekande tandkräm och tandtråd regelbundet 

När det gäller tandvård spelar blekande tandkräm och tandtråd en viktig roll för att hålla tänderna friska och glänsande. Genom att använda en speciell tandkräm avlägsnas försiktigt plack från tändernas yta, vilket hjälper dem att behålla sin naturliga vita färg. Den hjälper också till att avlägsna envisa fläckar som orsakats av kaffe, te eller livsmedel.

Whitening-tandkräm fungerar bäst i kombination med regelbunden användning av tandtråd. Utan det riskerar du att lämna kvar matpartiklar mellan tänderna som kan orsaka karies och andra problem. Tandtråd hjälper inte bara till att nå de svåråtkomliga utrymmena utan håller också din andedräkt fräsch och ditt tandkött friskt. Om du bara ägnar några minuter varje dag åt att borsta och använda tandtråd regelbundet kan du vara säker på att få gnistrande rena och bländande vita tänder!

Om du har luckor mellan tänderna 

Det kan vara irriterande och pinsamt att ha luckor mellan tänderna, men som tur är finns det lösningar. Om du har luckor mellan dina tänder som du skulle vilja bli av med kan du överväga att åtgärda dem med tandställning eller tandfasader.

Tandställning och tandfasder gör båda ett bra jobb för att åtgärda oönskade mellanrum mellan tänderna eller tänder som inte är raka. Tandställning består av metalltrådar som långsamt förflyttar dina tänder till den önskade inriktningen under en period av månader tills du har ett perfekt leende. Numera finns det även genomskinliga varianter som t ex avtagbara plastskenor.

Tandfasader, å andra sidan, innebär att tunna skal limmas på framsidan av dina naturliga tänder för att ge dem ett polerat utseende utan luckor. Båda metoderna har visat sig vara mycket effektiva och söks ofta av personer som vill förbättra sitt leende. Så om det har stört dig att ha luckor i tänderna, vänta inte längre utan vidta åtgärder genom att utforska antingen tandställning eller fasader – det kan göra hela skillnaden!

Ett vackert leende handlar inte bara om dina tänder 

Att ha ett vackert, starkt leende är en tillgång – även om det bara är för den där perfekta selfien! Medan friska tänder ser till att ditt leende har djup, kan vackra läppar få dem att sticka ut ännu mer. Tyvärr finns det dagar då spruckna och torra läppar kan få ditt leende att verka tråkigt. 

Ta dig tid att återfukta dina läppar med ett läppbalsam av god kvalitet och använd en tandborste eller exfoliator för att lätt skrubba bort död hud. Om du gör detta regelbundet kommer du att få mjuka och kyssvänliga läppar, som är det perfekta tillägget till ditt vackra leende. Du kommer att ta fler selfies och känna dig mer glad för varje dag – särskilt när du visar upp dina fina läppar!

Öva på att le i spegeln tills det känns naturligt – ett äkta leende är alltid det bästa

Att le är ett av de bästa sätten att göra ett gott intryck. Det visar andra att du är öppen och vänlig, även om du inte känner för det. För att se till att ditt leende ser äkta ut, öva i spegeln tills det känns naturligt. Ta god tid på dig när du gör detta – slappna av i ansiktet, ta djupa andetag och kom ihåg att det inte finns någon press. Inom kort kommer du att märka att ditt genuina leende alltid är redo att användas när du behöver det!

Kom ihåg att ett leende smittar – så sprid lite glädje redan i dag!

Att le är något av en förlorad konst idag. Med så mycket press på att hinna med skola, arbete, sport och andra åtaganden kan den enkla handlingen att le ofta glömmas bort. Men det är så viktigt att stanna upp och le då och då! Ett enda leende har förmågan att höja både ditt eget humör och de människor som finns runt omkring dig. 

 

Att le ger en omedelbar känsla av välbefinnande som kan göra att alla inblandade blir bättre. Så om du känner dig nedstämd eller bara behöver en snabb uppmuntran i dag – varför inte samla ihop ett fräckt leende och sprida lite glädje? Man vet aldrig hur långt ett sådant glädjebesked kan räcka.

 

Related Posts