Prinsessan estelle gammelfarfäder/-farmödrar/-morfäder/-mormödrar

by Mia Sundfeldt

Vem var Prinsessan Estelles gammelfarfäder och gammelfarmödrar?

Visst har du någon gång undrat över dina förfäder? Vi pratar inte bara om mormor och morfar, utan längre tillbaka – Gammelfarfar och gammelmorfar! Men har du undrat över prinsessan Estelles gammelfarfäder och gammelfarmödrar? Låt oss ta dig på en spännande resa genom tid och historia.

Anfader Född Död
Gustav III 1746 1792
Karoline Friederike von Baden 1776 1841
Prins Fredrik Wilhelm Ludwig av Preussen 1794 1863
Adolf Fredrik III 1774 1797

Djupare dykning i blodslinjen

Gustav III, känd som den svenska teaterns fader, är en av Estelles gammelfarfäder. Han var kung av Sverige från 1771 till den minnesvärda 29 mars 1792, när han sköts i samband med en maskeradbal och senare avled av sina skador.
Annan bemärkt gammelfarfar var Adolf Fredrik III, Greve av Mecklenburg-Strelitz. En fascinerande personlighet med stort intresse för vetenskap, konst och kultur.

Bland prinsessan Estelles geneskartor finns det inte bara förfäder, men kära gammelfarmödrar som Karoline Friederike von Baden, en älskad drottning och filantrop, känd för sitt arbete med utbildning och välgörenhet för kvinnor. Prins Fredrik Wilhelm Ludwig av Preussen var inte bara en känd preussisk general, men också en av Estelles gammelfarmödrar.

Att hålla historien levande

Genom att minnas och fira våra förfäder, håller vi dess historia och arv levande. Vare sig det är kungligheter eller inte, spelar våra förfäder en avgörande roll i formandet av våra liv och framtider. Det är ingen tvekan om att Prinsessan Estelle kommer att uppskatta sin rika och fascinerande historia.

Related Posts