Kan man använda vanligt vetemjöl istället för vetemjöl special

by Mia Sundfeldt

Kan man använda vanligt vetemjöl istället för vetemjöl special?

Naturligtvis! Vetemjöl special är endast extra finmalat vetemjöl. Så om du befinner dig mitt i bakningen och upptäcker att du inte har något vetemjöl special, bara ta ditt vanliga vetemjöl och fortsätt. Men, var medveten om att det kan påverka texturen lite på ditt bakverk, eftersom vetemjöl special är finare än vanligt vetemjöl. Det bästa rådet jag kan ge är att prova dig fram!

Finns det några nackdelar med att använda vanligt vetemjöl?

Visst, det finns en risk att det du bakar blir lite ”kladdigare” och inte lika fint om du använder vanligt vetemjöl jämfört med vetemjöl special. Men för de flesta bakverk, särskilt bröd och pajer, kommer du knappast märka någon skillnad.

Mjöltyp Konsistens Användningsområden
Vetemjöl Kladdigare Bröd, pajer
Vetemjöl special Finare Delikata bakverk

Vad ska jag göra om jag inte har vetemjöl special?

Inget att oroa sig för! Du kan genast fortsätta med ditt vanliga vetemjöl. Men om du vill uppnå en finare struktur på ditt bakverk, kan du försöka sikta mjölet först.

Använda vanligt vetemjöl js, håll mjölet över en sil och skaka den tills allt mjöl har passerat genom. Detta kommer hjälpa till att ”fina” mjölet, även om det inte kommer att vara exakt som vetemjöl special, men det kommer att vara närmare.

Slutsats

Helst löser du utmaningarna i ditt kök genom att vara kreativ och inte rädd för att göra misstag. Pillrigt visst, men inget slår doften av hembakat! Så, kan man använda vanligt vetemjöl istället för vetemjöl special? Absolut ja!

Related Posts