Det händer mycket kring Omar Rudberg

Det händer mycket kring Omar Rudberg

by Max Källström

Få människor har hunnit med så mycket vid 23 års ålder som Omar Rudberg. Trots sin ytterst ringa ålder kan Omar redan titulera sig både popstjärna och prisad skådespelare. Med detta i åtanke är det inte märkligt att publiken är nyfiken på hans privatliv och försöker gräva i hans kärleksliv.

Snabbfakta om Omar Rudberg

FöddOmar Rudberg föddes 1998 i Venezuela.
Popmusik2013 blev Omar Rudberg en del av pojkbandet FO&O.
MelodifestivalenOmar Rudberg har deltagit i Melodifestivalen tre gånger. Två gånger som soloartist och en gång med FO&O.
SkådespelareOmar Rudberg spelar idag i serien Young Royals.

Omar Rudbergs resa från Venezuela till Globens scen

När Omar Rudberg föddes i Venezuela år 1998 anade nog varken han själv eller hans mamma vilket liv som väntade honom. Efter att hans mamma valt att de skulle flytta till Sverige tog Omars liv en ny vändning i den svenska staden Åsa. Omar var sex år när han kom till Sverige och hans efternamn, Rudberg, fick han av sin svenska styvpappa. Redan vid tio års ålder ställde sig Omar på en stor scen när han deltog i underhållningsprogrammet Talang. Tre år senare blev han en del i popgruppen FO&O.

Gruppen FO&O var en så kallad sammansatt grupp. Medlemmar kände inte varandra sedan tidigare utan fick gå på audition för att få en plats i bandet. Tillsammans med Oscar Enestad, Felix Sandman och Oscar Molander satte Omar Rudberg igång med arbetet att skapa ett äkta svenskt pojkband med siktet inställt på de internationella scenerna. Redan under sitt första aktiva år hamnade FO&O på Globens stora scen som förband till världsartisten Justin Bieber. 

Bandet FO&O har under åren kallats olika saker. Följande namn har bandet haft:

  • The Fooo (ursprungligt namn)
  • The Fooo conspiracy (från 2014)
  • FO&O (efter Oscar Molanders avhopp)

Många frågor kring Omar Rudbergs sexualitet

Tidigt kallades Omar Rudberg gay och många har ansett att hans framtoning och klädstil anspelar på att han är homosexuell. Rudberg själv har valt att inte helt besvara dessa rykten utan låter det vara osagt huruvida han förälskar sig i främst män eller kvinnor. Till tidningen QX har Omar dock sagt att han inte är en människa som har en direkt ”label” utan är öppensinnad när det kommer till kärlek. Rykten gällande kärleksrelationer har varit vardag även för andra medlemmar av FO&O. Oscar Enestad har vid ett flertal tillfällen fått försvara sin relation med Cecilia Dahlbom. Detta då det skiljer 27 år mellan flickvännen och Enestad.

FO&O gick skilda vägar år 2017 och efter det valde Omar Rudberg att satsa på en solokarriär. Rudberg har sedan dess ställt upp i svenska melodifestivalen vid två tillfällen. Det första var 2019 då Omar Rudberg framförde låten ”Om om och om igen” skriven av bland andra melodifestivalvinnaren Robin Stjernberg. Låten tog inte Rudberg till final så tre år senare var det dags på nytt för Omar Rudberg att ge sig in i Mello-bubblan. Denna gången hette låten ”Moving like that”. Inte heller denna tog Rudberg vidare till final.

Omar Rudberg är en ung kunglighet i skådespelarvärlden

2021 började en ny bana för Omar Rudberg som då iklädde sig en av huvudrollerna i Netflix-serien Young Royals. Serien, som produceras av produktionsbolaget Nexiko för Netflix räkning, är en modern saga där Omar Rudberg spelar en ung gaykille som går på internatskola. Rudbergs rollfigur, vid namn Simon, faller handlöst för Prins Wilhelm som även han går på internatskolan. De två inleder en kärleksaffär och denna fiktiva relation har lett till flertalet spekulationer kring om Omar och Edvin Ryding, skådespelaren bakom prins Wilhelm, är ett par även i verkliga livet. Så är dock inte fallet utan de unga och begåvade killarna är enbart vänner, om än väldigt goda sådana.

Tillsammans med skådespelare som Edvin Ryding, Malte Gårdinger och före detta bandkollegan Felix Sandman ingår Omar Ryding i den nya generationen svenska stjärnor. Dessa unga skådespelare är djärva och spelar komplexa roller som ifrågasätter såväl samtiden som människan i stort. På Kristallengalan 2022 prisades serien Young Royals i flera kategorier, bland annat för ”Årets Program”. Netflix har avslöjat att det kommer bli ytterligare en säsong av serien och dess premiär är planerad till november 2022.

Related Posts