Bruka design – stilren design för varje hem

by Max Källström

Att ha ett stilrent hem är och har varit inne ett bra tag. Ser man till inredningstidningar och internetsidor inser man hur stort design är. Det handlar om att sälja porslin online till att styla på rätt sätt. Givetvis ska man ha sin egen stil, men att bli inspirerad är alltid bra.

Snabbfakta om saker som gör hemmet stilrent

På väggenStringhyllan – en återkommande klassiker
På golvetBruno Mathsson fåtölj
I bokhyllanKaj Bojesens figurer
I köketEn Stelton tv-kanna
För ögatVasen Dagg
För ljusLiljan mässingsljusstake

En snygg stil i hemmet

Sedan tidernas begynnelse har människan varit ett flockdjur. Att våga sticka ut ibland kan dock ha sina fördelar och vara bra. Givetvis är det lättare att sticka ut i Stockholm än i Sävsjö och ändå kunna vara en i mängden. Och i och med att internet är tillgängligt för alla idag så kan man bo i en avkrok någonstans och ändå bli en person som sätter nya trender.

Att ha ett öga för färg, stil och design är inte alla förunnat. Det är viktigt att fundera innan man köper nya muggar eller en ny tallrik över vad som känns bra. Att hitta någon som på Instagram visar upp ett exklusivt porslin betyder inte att man gillar det själv. En mugg kan se stilistisk och snygg ut, men vara opraktisk att hålla i handtaget.

Porslin som passar till både vardag som fest

När man ska inreda hemma behöver man inte köpa allting nytt, ibland kan ärvda saker få ett nytt liv hos någon annan. Men det gäller att plocka fram en röd tråd. Den röda tråden behöver inte vara tydlig eller skarp, ibland kanske den bara anas men ändå finns där. En nyans som i vardagsrummet plockas upp av kuddar kan hittas som en skål i samma färg i köket.

Andra gånger kanske det är en färg som även för med sig en doft omedvetet. För någon kanske färgen röd har en speciell doft. Istället för att plocka in den röda färgen kan man använda sig av doftljus eller doftpinnar. Sådant kan man hitta i olika affärer om man vill känna lukten innan man köper dem.

Doftljus och doftpinnar kan göra hemmet mer ombonat

Har man hittat sin doftfavorit bland alla märken kan man oftast köpa dem via någon webshop. Det är bra att komma ihåg eftersom det händer att fysiska återförsäljare byter sortiment ibland. Återförsäljare online har ofta möjlighet att ha en annan typ av lager vilket gör att man kan få tag i andra produkter där. En doft som är populär är Bruka Designs ”Dark rum”, det vill säga mörk rom. Det är många som uppskattar den doften och tycker den tillför ett rum lite extra känsla.

Det spelar ingen roll om man bor i Stockholm, Göteborg eller Klimpfjäll när man är inredningsintresserad. Visst är det lättare att kunna klämma och känna på sakerna fysiskt om man befinner sig i någon av de större städerna som har återförsäljare. Å andra sidan är det lätt att få leverans från nätbutikerna för den som bor utanför storstadsområdena.

Att starta en egen butik och vara återförsäljare

Kanske har man ett så stort intresse att man startar upp en egen affär där man bor och själv blir återförsäljare. Det gagnar verkligen de mindre orterna att få fysiska butiker som tilltalar dem på orten. En butik med ett bra sortiment, med bland annat serien Capri från Bruka design, kan få mer långväga kunder att komma åkandes.

Fördelar med att starta en egen butik

  • Man beställer direkt från producenten utan mellanhänder
  • Man får kundkontakt
  • Man kan bestämma sina egna arbetstider (med undantag för lokaler i köpcentra och liknande)
  • Man kan ha både en fysisk butik och en webshop
  • Man kan gå kurs i presentinslagning och slå in ljuvliga paket som lockar kunder

När det gäller att köpa presenter till andra kan det vara väldigt svårt ibland. Då är ett tips att hitta en återförsäljare som tillhandahåller Bruka Designs produkter. Allt från brevlådor till porslin finns i deras sortiment. Deras design handlar om just det som namnet antyder – att man ska bruka föremålen. Tittar man generellt på produkter som idag kallas för stilklassiker så är det en av detaljerna som gjort dem till det. Det är att man har använt produkterna i vardagen, att de har blivit ett älskat bruksföremål genom livet.

Related Posts