RAKUTEN1

Rakuten  TV – en japansk-spansk uppstickare på streamingmarknaden

by Max Källström

Vad är Rakuten TV, egentligen?  Strömningstjänsten för film- och tv-tittande har fått en del uppmärksamhet på sistone. Rakuten TV är en relativt ny, åtminstone i väst, plattform för video on demand. Tjänsten är ändå bland de ledande streaming-plattformarna i Europa och erbjuder allt från större Hollywoodproduktioner till gamla klassiker. Rakuten TV finns som app för Iphone och Ipad samt för Android-plattor och smartphones. 

Snabba fakta om Rakuten tv

Vad krävs för att kunna använda Iphone/Ipad-appen Rakuten TV? Appen Rakuten TV är kompatibel med iPhone (kräver iOS 13.0 eller senare), iPad (kräver iPadOS 13.0 eller senare), iPOD touch 8kräver iOS 13.0 eller senare) och Apple TV (kräver tvOS 12.2 eller senare) 
Vilka enhet är Rakuten TV Gratis kompatibel med ? Rakuten TV Gratis är kompatibel med Samsung TV, LG smart tv,Philips Linux från 2019 och alla Philips Android, Panasonic smart-tv, Hisense smart-tv, Vestel smart-tv från 2020 och webb, Android och iOs. För att vara säker på kompatibiliteten behöver enheten vara tillverkad sedan 2019. 
Vad kan man se på Rakuten tv? På Rakuten TV går det att se tv-program, film och serier. 
Hur mycket kostar rakuten tv? Rakuten TV Gratis kostar ingenting, men innehåller reklam. För att hyra film varierar priset, men det det finns filmer från 29 kr. Köpa film kan man göra från 79 kr. 

Rakuten TV – köp eller hyr film 

Rakuten TV fungerar som ett alternativ till iptv och kan vara något för den som inte vill ha ett månadsabonnemang. För att kunna hyra eller köpa film behöver man skapa ett konto. Därefter betalar man per film eller serie. Rakuten TV har ett poängsystem där man får poäng i förhållande till hur mycket man köper för. Det vanliga är att ett köp för en krona ger en poäng, som sedan kan användas för att göra nya köp. 

Sökfunktionen hos Rakuten TV gör det möjligt att söka efter filmer baserat på utgivningsår, genrer, produktionsland, betyg, speltid, pris och åldersrekommendation. Vill man titta på filmer från Sverige är några exempel på filmer: 

 • Tomten är far till alla barnen
 • En man som heter Ove
 • Bränn alla mina brev
 • Ronja rövardotter

Rakuten TV Gratis kostar ingenting

För den som vill hålla hårt i plånboken finns Rakuten TV Gratis. På Gratis går det att se film och tv-serier utan att betala, men tittandet avbryts ibland av reklaminslag. Just nu ligger följande filmer på topplistan hos Rakuten TV: 

 • Law abiding citizen, en dramathriller med bland andra Jamie Foxx och Gerard Butler
 • Awake, en actionthriller med bland andra Jonathan Rhys Meyers och Francesca Eastwood
 • High crimes, en till dramathriller med Ashley Judd och Morgan Freeman
 • Rupture, en thriller som innehåller fantasy, science fiction och skräck. Skådespelare är bland andra Noomi Rapace och Peter Stormare
 • Taken heart. Filmen är en blandning av action, drama, thriller och äventyr. Skådespelare är bland andra Gina Holden och Natasha Calis. 

För den som föredrar att titta på tv enligt en tablå finns Rakuten live-tv. Här kan man med hjälp av en tv-guide se när olika program går och välja vilka man vill titta på. 

Matchday: Inside FC Barcelona sändes av Rakuten TV

En av de tv-serier som gått att se på Rakuten TV är Matchday. Inside FC Barcelona. Det var en dokumentärserie om FC Barcelona, Barça, ett av de internationellt mest framgångsrika fotbollslagen i världen. Ett flertal av de största fotbollsstjärnorna har spelat för Barcelona och bland världsmästarna finns: 

 • Héctor Scarone
 • Diego Maradona
 • Ronaldo
 • Ronaldinho

Bland de mest framträdande som spelat för Barcelona finns Lionel Messi med 603 gjorda mål och Ladislao Kubala med 194 gjorda mål. Idag består truppen av bland andra Marc-André ter Stegen (målvakt), Héctor Bellerin (försvarare) och Ousmane Dembéle (anfallare). 

Matchday: Inside FC Barcelona följer spelarna bakom kulisserna och visar dem i omklädningsrum, på fritiden, hur de firar segrar eller hanterar förluster. Dokumentären täcker säsong 2018 och 2019 och sändes av Rakuten TV. Avsnitten går fortfarande att se på spanska Rakuten TV eller Youtube.

Related Posts