Prinsessan Margaret grevinna av Snowdon

by Max Källström

Prinsessan Margaret grevinna av Snowdon

Netflix-aktuella serien The Crown väcker mycket uppmärksamhet inte bara i England utan även internationellt. En av de karaktärer som serien inkluderar är prinsessan Margaret grevinna av Snowdon.

Hennes liv är allt annat än lugnt. Istället går hon igenom det ena hjärtekrossande förhållandet efter det andra. Frågan är om hon någonsin blir lycklig i detta hänseende.

En livslång kärlek – Prinsessan Margaret grevinna av Snowdon

Trots att prinsessan inte gifter sig med sin stora kärlek Peter Townsend, så finns det många tecken på att hennes kärlek till honom aldrig slocknar.

Prinsessan är i de äldre tonåren när hon träffar Townsend för första gången, dessutom är han gift. Det hindrar henne dock inte från att falla djupt för honom och Townsend besvarar i sin tur hennes känslor.

Några år senare, när Townsend äntligen är frånskild så önskar de att gifta sig, men kungliga koder och kyrkliga regler sätter käppar i hjulet.

Skilsmässan

Istället gifter sig prinsessan med fotografen Lord Snowden. I tionde avsnittet ser vi hur den då 46 år gamla prinsessan tillbringar en flörtig stund på stranden med 28-årige trädgårdsmästaren Roddy Llewellyn.

Nyhetslystna journalister fotograferar mötet som förstås är hett förstasidesstoff. Detta leder till en pinsam skandal som i sin tur leder till skilsmässa mellan prinsessan och hennes make Lord Snowden. Deras 18 år långa äktenskap är därmed över.

 

Related Posts