Lyrics vi hänger me’ lennart ”nacka” skoglund

by Mia Sundfeldt

Vem är ”Nacka” Skoglund?

Lennart ”Nacka” Skoglund, var en svensk fotbollsspelare som var lika välkänd för sitt silkeslena bollkontroll som för sin färgstarka personlighet. Han var en av de första internationella superstjärnorna i svensk fotboll, och när han var på toppen av sin karriär, skrev någon en sång – ”Vi hänger me’ Lennart”. Låten ingick i en skiva, ”Snoddas, vi hänger me’ dig”, som firade Snoddas hemkomst till Sverige från Italien.

Varför blev ”Nacka” en legend?

”Nacka” är en legend för sin teknik och dribbling – båda nästan omöjliga att replikera. Han revolutionerade fotbollsspelet, och hans smeknamn – ”Nacka”- är fortfarande synonymt med fotboll i Sverige. Han var en spelare som kunde trollbinda publiken med sin förmåga att göra det oväntade med bollen.

Födelseår Dödsår Position
1929 1975 Vänster ytter
Några av Lennart ”Nacka”’s lag
AIK Inter Milan Hammarby IF
Ahievements
FIFA VM 1958 silvermedalj 2 Serie A titlar

Så varför ”Vi hänger me’ Lennart”?

Sången ”Vi hänger me’ Lennart” handlar om allt ovanstående – hans talang, hans legend och hans betydelse för svensk fotboll. Det är en hyllning till en av de största spelarna i Sveriges historia, full av stolthet och uppskattning. Så när vi sjunger ”Vi hänger me’ Lennart”, sjunger vi för att minnas en legend och att hylla en stor idrottsman. Så, varför inte hänga med oss och sjunga en sång för Lennart ”Nacka” Skoglund?

Related Posts