Hur får man bort vatten i örat efter bad

by Mia Sundfeldt

Hur får man bort vatten i örat efter bad?

Det är inte ovanligt att få vatten i örat efter ett dopp i poolen, sjön eller vattnet hemma i duschen. Beroende på hur djupt vattnet når, kan det vara obekvämt och till och med leda till öroninfektioner. Men oroar dig inte! Det finns enkla metoder för att bli av med det excessiva vattnet.

Rörliga metoder

En av de mest populära sätten att bli av med vatten i örat är genom att luta huvudet åt sidan och hoppa på ena foten. Gravitationen gör resten av jobbet. En annan metod är att luta huvudet åt sidan och trycka lätt på örat med den varma handflatan. Skapa en vakumeffekt som hjälper till att dra ut vattnet.

Badetips för att förebygga vatten i örat

Att lägga till några enkla vanor till din badrutin kan hjälpa till att förhindra att vatten blir fast i ditt örat. Om du till exempel stänger örat med ditt pekfinger när du duschar, kan du förhindra att vatten sipprar in.

Avböjningsmetoder Badtips Risk med Vatten i Örat
Lyft huvudet åt sidan Använd hårda fingrar för att stänga örat Obekväm känsla
Hoppa på ena foten Håll bomullsull nära örat Öroninfektioner
Pressa med varm handflata Happy ear-plugger Känslighet för ljud
Använda vakumeffekten Duscha med armarna ovanför huvudet Nedsatt hörsel

Är det fortfarande vattnet kvar?

Om du fortfarande känner obekvämt vatten i ditt örat efter att ha provat de ovan nämnda metoderna, kanske du behöver söka medicinsk vård. Det är möjligt att få en liten mängd vatten djupt in i örat, vilket kan vara svårt att ta bort hemma. En expert kan hjälpa till att säkert ta bort vattnet och undvika ytterligare skador på ditt örat.

Kom ihåg, det är inte bara vattnet

Related Posts