Jesus Christ superstar

by Max Källström

Musikalen Jesus Christ Superstar är en av de mest sedda och uppskattade genom tiderna. I augusti i år firade man också 52 år på scen världen över. Det är tydligt att den fortfarande berör människor på djupet.

Jesus Christ Superstar Malmö är fritt baserad på evangelierna och fokuserar samtidigt på relationerna mellan Jesus, hans lärjungar, israeliterna och även de romerska myndigheterna.

Berättelsen börjar med att de ankommer till Jerusalem och korsfästelsen avslutar sedan musikalen.

Nyheter i år gällande Jesus Christ superstar

Sedan februari i år så spelar Peter Jöback och Ola Salo huvudrollerna som Jesus respektive Judas. Båda sångarna har som bekant en lång och framgångsrik karriär bakom sig.

Uppsättningen av Jesus Christ Superstar i Malmö har man specialanpassat så att den fyller riktigt stora arenor. På grund av detta så är ensemblen därför extra stor och liknar därmed ingen annan version som tidigare uppförts i Sverige.

För regi och iscensättning står för övrigt regissören och koreografen Fredrik ”Benke” Rydman.

Omdömen från Malmö

I stort sett så är recensionerna allt från positiva till extatiska i år. Även om inte alla är övertygade om varje del av helheten, exempelvis får Salos sånginsats varierade reaktioner, så verkar det som hans karismatiska personlighet gör att publiken tydligt förlåter honom.

Avslutningsvis verkar det alltså som att publiken älskar musikalen och att uppsättningen därmed fortsätter länge till.

 

Related Posts