Våra favoritspel

Listan kan göras lång när det kommer till att beskriva mina och Max favoritspel! Vi spelar främst spel på PC men det händer att vi då och då kan spela lite på Xbox och PS4 eftersom jag älskar tvspel!

Men när det kommer till våra absoluta favoritspel på datorn så måste jag nog säga att vi tycker ganska lika. Vi båda spelar Fortnite, CS och Overwatch. Dock spelar Max även regelbundet WoW. Jag tycker också det är rätt kul men föredrar hellre att spela Overwatch eller Fortnite när jag inte spelar med mitt lag på CS vilket gör att det skiljer sig lite mellan oss. Ni kanske undrar vad alla dessa spel är för något? I så fall ska jag förklara lite kort för er!

CS:GO – Counter Strike Global Offensive

Detta är ett första persons spel. Det vill säga ett skjutarspel. Man spelar det som ett lag på 5 personer där man antingen spelar som terrorist eller kontra-terrorister och möter det motsatta. Ett game tar vanligtvis 40 minuter.

Overwatch

Detta är likt CS ett förstapersonsskjutarspel där man spelar 5 personer i varje lag. Det som däremot skiljer dem åt är att man får individuella karaktärer vilket man inte får i CS. Ett game tar mellan 10 – 15 minuter.

Fornite

Fortnite är ett jättepopulärt battle royal, det vill säga, överlevnadsspel. Man hamnar på en stor karta tillsammans med massa olika spelare, där syftet är att man ska överleva längst. Ett så kallat skjutarspel det med bara att man spelar ensam istället för i lag.

WoW – World of Warcraft

Är ett MMORPG vilket innebär att man spelar i en öppen värld tillsammans med andra människor. Man har Quest och uppdrag att döda olika “bossar” antingen ensam eller tillsammans med andra.

Hoppas ni känner att ni fått bättre grepp om vad alla spelen är och varför vi gillar dem så mycket! Ha det fint!

Hej svejs!

/Mia