Uppgradera datorn själv!

Det händer då och då att något pajar när man lirar spel, framförallt så ofta som jag och Mia gör. Vi spenderar trots allt majoriteten av vår dag vid datorn. Då är det tur att någon av oss i alla fall fick intresset för att sitta och förstå sig på hur en dator är uppbyggd, samt vad för saker som behöver bytas ut med jämna mellanrum.

Så fort jag lärde mig att bygga min egna dator har jag alltid valt att göra det. Det är endast så man kan få en skräddarsydd dator som passar helt och hållet efter ens egna behov och gaming prestanda. För mig är det jätteviktigt att hårdvarorna i datorn är på topp. Det finns ingen mening med att spela spel om man inte har ett bra grafikkort och minneskort. Jag sätter alltid in en extra hårddisk i min dator så att jag kan spara spel och dokument på olika hårddiskar. Något jag verkligen rekommenderar starkt till den som har intresset att bygga sin egen dator och som gillar kraftiga spel som kräver mycket!

Enligt mig är det viktigt att man själv har koll på läget och kan lite om att bygga och byta ut vissa grejer. Detta har gjort att jag övervägt om jag kanske skulle köpa en leksaksminiatyr till Mia så hon kan lära sig grunderna. Jag har nämligen sett att Kano har lanserat en dator som till och med barn ska kunna bygga. Kanske kan det vara en bra start?

Jag tycker verkligen såna idéer är jätteroliga då det är bra att alla får en chans att känna på hur det kan vara att bygga en egen dator. Sedan är det givetvis stor skillnad mellan denna box och en verklig dator, men ändå. Bara en rolig idé i min mening. Kanske känner du någon som också behöver en sådan dator? Let me know i kommentarsfältet!

Peace out!

/Max