Roliga spel som påminner om Fortnite

Både jag och Max älskar spel som är som Fortnite, vi båda spelar dagligen och Max har till och med börjat spela det mer på en seriös nivå gentemot mig själv som mest gör det för nöjes skull. Jag vet egentligen inte vad det är när det kommer till att vi älskar Fortnite så mycket som vi gör, men jag har märkt att vi överlag gillar många spel som har samma tema och genre, så kanske är det därför?

Några andra bra spel som påminner om Fortnite som vi också har spelat eller spelar en hel del av är bland annat:

PUBG – Playerunknown battlegrounds

PUBG fungerar på nästan exakt samma vis som Fortnite. Man blir strandsatt på en ö med 100 andra spelare. Syftet är man ska leta reda på material och vapen som man kommer att behöva för att sedan börja döda alla andra spelare, så att man är den sista överlevaren. Det som skiljer sig från Fortnite är att man inte kan bygga konstruktioner för att försvara sig själv.

CS:GO – Counter Strike Global Offensive

CS har precis lanserat ett nytt game mode som heter Danger Zone, vilket är ett battle royal spelläge. Det fungerar likt PUBG, man letar upp vapen, material och mat för att sedan leta upp andra spelare som man ska eliminera. Det kom ut någon gång efter både PUBG och Fortnite släpptes. Ganska kul, men föredrar personligen det vanliga co-operative mode på CS.

Realm Royale

Det här spelet påminner jättemycket om Fornite utseendemässigt, då man har ett gulligt och färgglatt tema! Det som däremot skiljer spelen åt är att den som blir eliminerad förvandlas till en kyckling, vilket inte händer i Fortnite när man dör, annars är spelprincipen densamma. Spelet är dessutom gratis till skillnad från CS och PUBG.

Hoppas ni fått bättre grepp om vad spelen handlar om och vad de går ut på!