Livet som gamer

Att spela spel och ha titeln som gamer kan till mestadels vara väldigt kul. Det är något både jag och Mia drömmer om att få livnära oss på en vacker dag, då vi båda gärna vill bli professionella E-sportare. Dock är det i dagsläget väldigt svårt att lyckas inom yrket vilket gör att drömmen kan kännas otroligt långt bort gentemot vad man hade önskat att det skulle vara. Vilket på sätt och vis suger, samtidigt som det gör att vi kämpar mer än någonsin för att bli riktigt bra på alla spel som vi är intresserade av så vi kan lyckas på så sätt.

Detta gör det såklart att det blir väldigt tidskrävande. Jag personligen raidar 3 gånger per vecka på World of Warcraft med mina vänner, vilket är jättekul, men samtidigt har jag alltid försökt satsa professionellt inom andra spel. Förr var det mest CS:GO jag satsade på, vilket jag blev riktigt bra på också. Men sedan Fortnite kom ut har det blivit min nya grej. Jag lirar det väldigt ofta för skojs skull med Mia och våra gemensamma vänner, men jag har även ett lag som jag kör lite extra hårt med för att kunna bli riktigt bra på det. Vårt mål är att komma med i en gamingturnering nere på Dreamhack till nästa säsong. Det är svårt, men det håller på att ta sig.

Mia själv gick med i ett CS:GO tjejlag för något år sedan som hon fortfarande sitter och lirar lite seriöst med. De flesta har även gått över till Fortnite, men jag antar att de inte vill tappa sin taktik och teknik som de övat in på CS, så de fortsätter där också. Det tar flera år innan man blir riktigt bra på vissa spel och just CS och Fortnite är två av dem.

Så för att kunna livnära sig som gamer krävs det att ha tålamod, disciplin och att fortsätta kriga! Don’t forget!

Peace out!

/Max