Fortnite och dansmusik

Tidigare i år ägde en av spelvärldens kanske mest märkliga live-händelser rum, där allas vår favorit Fortnite stod värd för en DJ-konsert. Vi hade så gärna velat vara med om den grymma upplevelse det måste ha varit på plats. Förhoppningsvis kan den här sortens kombinerande nöjen presenteras mer frekvent framöver!

Dansande krigare

Det var i februari 2019 som DJ:n och elektromusikern Marshmello gav en miljonstor publik nöjet att ta del av en häpnadsväckande live-konsert. Spelningens unika innehåll var kort och gott det smarta draget att konserten dök upp mitt i Fortnite. Helt plötsligt fick alltså battle royale-spelarna fokusera på musik istället för stridens hetta. Mitt bland laserstrålarna dansade spelare vilt som om det inte fanns någon morgondag.

Det magiska i det här behöver man knappast vara ett inbitet Marshmello-fan för att förstå. Allting med hela eventet är något unikt; elektronisk musik i Fortnite liksom. Att stridslystna spelare lägger ned sina vapen för att röra på höfterna till dunder-hiten “Happier” måste ha varit ett minne för livet. För den som hade lyckan att uppleva det. Vi satt och pluggade stenhårt inför en tenta just vid den här tidpunkten.

Bakom hela den här tekniskt imponerande kompositionen står Epic Games. Utvecklaren skapade ett anpassat spelläge för Marshmellos konsert och såg till att transportera spelarna (det vill säga användarna) till en virtuell scen. Cirka 60 personer kunde vara inne i en spelmatch, vilket var en bestämd gräns för att inte krascha servarna. Det var även programmerat så att ingen av spelarna skulle kunna döda någon under själva konserten.

Så hur lång var då konserten? I tio minuter underhöll häftiga Marshmello Fortnite-spelarna. Som vanligt hade han sin karaktäristiska godishatt och konserten innehöll rejält med ljusshow. Anledningen att det var just den amerikanska DJ:n som fick stå för världens första Fortnite-konsert är bland annat hans egna passion för spelet. Under förra sommarens E3 körde Marshmello tillsammans med “Ninja”.