Fortnite – ett av våra favoritspel!

Som ni kanske märkt är Fortnite ett av våra absoluta favoritspel, då många av våra blogginlägg handlar om spelet. För er som inte är så bekanta med vad spelet innebär eller vad man gör så tänkte jag förklara lite mer om det i just det här inlägget!

Fortnite är ett av världens mest populära spel just nu. Det går under genren “battle royal” och överlevnad vilket helt enkelt innebär att man är fast på en ö tillsammans med andra spelare från hela världen, men som max kan man vara 100 stycken spelare per game. Spelarna bli placerade lite var som helst på ön och syftet är att vara den som överlever till slutet.

För att lyckas med det kan man köra på två taktiker enligt mig. Antingen spelar man aggressivt, tar på sig vapen och letar upp de andra spelarna och dödar dem, eller så kör man mer passivt, det vill säga man fokuserar på att försvara sig. Antingen kan man bygga olika konstruktioner som håller fiender borta eller så kan man låta andra spelare eliminera varandra innan man själv ger sig på de sista som är kvar på kartan.

Jag tycker verkligen om Fortnite då det ger mig tillfälle att få vara kreativ för att vara den som överlever till slutet. Man befinner sig på en stor karta vilket gör att man lätt kan komma ifrån andra spelare, men ändå inte för stor för att det ska ta en evighet innan gamet är över.

Vanligtvis tar en match ungefär 20 minuter, vilket brukar vara lagom! Spelet är helt gratis och det enda som kan tänkas kosta pengar är om man vill köpa nya outfits till sina karaktärer eller gulliga djur som hänger med på ens ryggsäck, vilket jag såklart inte kan säga nej till.

Fortnite är kul och jag rekommenderar verkligen alla att prova på det om ni inte redan gjort det!