Dreamhack – Sveriges största arrangör för gaming turneringar

Varje år arrangeras flertalet svenska och internationella gaming turneringar. I Sverige är det Dreamhack som är den främsta arrangören. Under varje säsong finns det möjlighet att åka till Dreamhack som hålls i Jönköping för att lana med sina vänner och titta på olika live events på plats, detta är dock inte allt. Dreamhack arrangerar betydligt många fler event utöver de två större som är under sommaren och vintern. Dessa event kan vara lite var som helst i Sverige och flera av dem anordnas även utomlands.

Ofta är det stora E-sports lag inom CS, Fortnite och andra spel som League of Legends som lirar under dessa turneringar, vilket också är vad jag och mitt lag har som mål då vi också vill kunna delta i dessa turneringar en dag. Dock finns det flera sidor på nätet som har online turneringar som jag personligen föredrar att följa på nätet. Några av de större är:

  • European gaming leauge
  • Keita gaming
  • Northspawn Arena

Är man intresserad av att delta i någon av deras turneringar så kan man anmäla sitt intresse då vem som helst får vara med och tävla. Föredrar man hellre att sitta och titta på medan andra kör så kan man även göra det. Jag har personligen testat både och, framförallt på Keita där jag har lirat ett par gånger när de ordnat några turneringar. De är dessutom ett svenskt företag likt det nya företaget Northspawn Arena medan European gaming league riktar sig till alla i Europa.

Riktigt schysta sidor för dem som vill testa på sina gaming skills och träna upp sig inför gaming turneringar nere på Dreamhack eller någon annan stor gaming arrangör. Dessutom är det riktigt nice att kunna få se matcher mellan andra spelare så man själv kan snappa upp nya taktiker vilket kan gynna en själv inför framtida spel.